24-06-2014

Krachtplekken en Aarde Chakra's


Om de onzichtbare kant van de natuur waar te nemen heb je echt geen bijzonder zintuig nodig. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit kan. Het is voldoende een open houding aan te nemen en bereid zijn te accepteren dat alles bezield zou kunnen zijn. Wanneer ik het woord krachtplek noem

zullen de meeste mensen daar wel een beeld bij hebben. Ik vermoed dat gedacht wordt aan iets als Stonehenge of Avebury. Dat zijn natuurlijk wel plekken die tot de verbeelding spreken !  We hoeven echter nooit ver om een krachtplek in de natuur te kunnen ervaren. Ieder natuurgebiedje heeft ze. 

Wat maakt nu een plek tot een krachtplek ? 
Een krachtplek is een gebiedje, of een spot soms niet groter dan een halve vierkante meter , waar de energie krachtiger waarneembaar is dan elders, en waar de energie een voedend karakter heeft.  
Ook onze Drunense Duinen hebben talloze krachtplekken !!!

Aarde Chakra. Het woord / begrip chakra is in de loop der jaren al aardig ingeburgerd. De meeste mensen hebben er al eens van gehoord of kunnen ze plaatsen. De aarde heeft ook chakra's. Ik heb het dan over Moeder Aarde. Haar wezen en de processen die daar in en op plaatsvinden hebben meer overéénkomsten met ons eigen lichaam processen. 


Natuurwezens zoals elfen en gnomen. In het bos zit veel meer leven dan we in eerste instantie waar kunnen nemen. De natuurwezens zijn de energieën van groei, bloei, aarde uitwisseling en transformatie. In vroeger tijden hadden deze wezens een prominente plek in ons dagelijks leven. De verbinding is verbroken en vergeten. Het is nu mogelijk dit contact te herstellen. Op sommige plaatsen staan ze te popelen en roepen om aandacht ! 

Dryaden is de benaming voor de ziel, het wezen van een individuele boom. Bomen en mensen hebben een hechte synergie. Heel bekent is onze O2 en CO2 uitwisseling. Op vergelijkbare wijze vullen we elkaar aan op het gevoelsgebied. Onze onverwerkte emoties en oud zeer is voedsel voor de bomen. Wij krijgen daar rust en ontspanning voor terug. Uit een ontmoeting met een dryade kan een hechte boomvriend schap ontstaan.


Paden van licht.
Hiermee begon mijn werken in de Duinen alhier. Als Shiatsu therapeute volg ik moeiteloos en als van zelf de meridianen op het menselijk lichaam. Het oppervlak van de Aarde heeft ook meridianen. Deze paden komen vaak overéén met de dieren paden. Het lijken paden van licht. e Aboriginals kennen dergelijke paden als songlines. De meridianen vormen de haarvaatjes van de grote leylijnen .


Sinds augustus 2016 bestaat mijn bedrijfje Vierrond niet meer als bedrijf en op deze manier is er geen wandeling meer te boeken. 
Mijn contact met de natuur wezens bestaat nog wel 
Ik vind het nog steeds belangrijk over hen te vertellen en mensen die interesse hebben te helpen kennis te maken met .... Ze te helpen ze te herkennen 
Voel je een roep van je ziel ? Neem gerust contact met me op dan prikken we een datum.